U prostoru etno  restoranu „Čardak“ u mjestu Gubavač nadomak Bijelog Polja, održana je tribina  „Tradicionalna žena Muslimanka „ a u okvuru istoimenog projekta, koji je finansiran od strane Fonda za zaštitu i očuvanje prava manjina u Crnoj Gori. Nosilac projekta je Emina Fetić. Pokrovitelj projekta je Savjet Muslimana u Crnoj Gori. Gosti na tribini su se bavili dvjema temama i to .Način i razlog tradicionalnog oblačenja žene Muslimanke». Prezentaciju i izlaganje na ovu temu imali su : Edina Gredić, studentkinja Turskog jezika i književnosti, Selma Hodžić, dipl ecc i Redžo Bučan mještanin koji je pokazao haljinu staru 150 godina koja je sačuvana u njegovoj porodici.

 Obraćajući se prisutnima Sekretar Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore mr Kadrija Kurpejovićje između ostalog istakao sljedeće:

U Petnjici je otvorena prva samostalna izložba mladog umjetnika Darmina Ganića koji je rodjen u Rožajama ,a   diplomirao je na Likovnoj akademiji Univerziteta u Novom Pazaru u klasi profesora Kemala Ramujkića.

Berane – U Spomen kući vojvode Gavra Vukovića, 13.avgusta 2015. godine, u sklopu projekta Kulturni identitet i baština Muslimana u Beranama, održan je Okrugli sto na dvije teme, društveno politički položaj i status i kulturni identitet i baština Muslimana u Beranama.

Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti i Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori upućujemo iskrene čestitke povodom Ramazanskog Bajrama kojim završava mjesec posta i molitve.

Želimo da predstojeći blagi dani svima koji ga obilježavaju donesu sreću i radosti te da ga provedu u miru, dobrom zdravlju i zajedništvu s porodicom i bližnjima.

Neka vam duh ovih blagdanskih da nam molitve i nade bude nadahnuće za dijalog, međusobno razumijevanje, pomirenje i solidarnost.

 

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

SabrijaVulić

Predsjednik SMNCG

Predstavnici Generalnog sekretarijata konsultativnog vijeća za zajednice Kosova koje funkcionise pri kancelariji Predsjednice Kosova posjetili su Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore  gdje sui h dočekali Predsjednik Sabrija Vulić I Generalni sekretar Kadrija Kurpejović.